Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Aile Hekimliği sistemi ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasındaki dijital bağlantıyı güçlendireceklerini duyurdu. Demirkol, 1 Ocak 2025 itibarıyla başlayacak sistemle, aile hekimleri ile hastanelerdeki doktorların hastaların tüm bilgilerine erişebileceğini belirtti ve "Aile hekimine gitmiş vatandaş üniversite hastanesine yönlendirildiğinde oradaki hoca hastanın niye geldiğini aile hekiminin gönderdiği notla görebilecek" ifadelerini kullandı.

Demirkol, aile hekimi sayısının artırılacağı ve yönetmelik değişikliğiyle nüfus bazlı sistemden değer bazlı sisteme geçileceğini belirterek, "Bin yeni aile hekimliği binası ve 100 Sağlıklı Hayat Merkezi yapacağız. Çok ciddi sayıda yanlış poliklinik başvuruları olabiliyor. Bunun önüne geçmek istiyoruz" dedi. Ayrıca, hekimlerin teşvik ödemelerinde yapılan iyileştirmelere değinen Demirkol, eski teşvik tavanının yüzde 200 arttırılarak 44 bin 648 TL’ye çıkarıldığını, günlük ortalama 16 muayene ile bu ödemenin alınabileceğini aktardı.

Yıl sonunda çarpıcı anket: Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözebilir? Yıl sonunda çarpıcı anket: Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözebilir?

Antibiyotik kullanımının azaltılmasına yönelik olarak aile hekimlerinin yazacağı antibiyotik sayısına göre teşvik ödemeleri yapılacağını belirten Demirkol, "Aile hekimi kendi nüfusuna bağlı kişilere geçen yıl 100 antibiyotik yazdıysa, bu yıl 100 veya altı yazarsa teşvik ödemesi alacak" dedi. Ayrıca, il ortalamasının üstündeki hekimlere ilave teşvik verileceği ve hastane randevularında aile hekimlerine yüzde 10 kontenjan ayrılacağı duyuruldu.

Kaynak: Posta