Spor

Ahmet Çakar'dan Galatasaray maçı hakemine isyan: Böyle hakemlik olmaz

Galatasaray'ın deplasmanda Antalyaspor'u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmadaki hakemi eleştiren Ahmet Çakar, "Hakem 'Devam' diyor, VAR uyuyor. Böyle hakemlik olmaz.” dedi.

Abone Ol

Sarı-kırmızılılar, Antalyaspor’u 3-0’lık net bir skorla geçerken goller Mauro Icardi (2) ve Victor Osimhen’den geldi.

Eski hakem Ahmet Çakar, maçın ardından yaptığı açıklamada Kaan Ayhan hakkında verilen hakem kararını sert bir şekilde eleştirdi. Çakar, “Böyle hakemlik olmaz” diyerek kararları yerden yere vurdu ve maçla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Galatasaray korkutuyor. Dün gece de iyi top oynadılar. Icardi'nin ceza alanındaki dünya çapındaki yeteneğiyle maçı koparttılar. Aslında şanslı olsalardı maç 4-5'e giderdi. Icardi'nin dünya çapındaki yeteneği dedik. Allah sanki ona ceza alanında topun nereye düşeceğini hissetme kabiliyeti vermiş. Bir korner, birçok oyuncu var. Birileri gidip bir geri kalıyor, kafayı sokup Galatasaray'ı öne geçiriveriyor.”

Çakar, Icardi'nin ikinci golüne de dikkat çekti: “Attığı ikinci gole bakalım. Yunus kafasını kaldırmadan hemen önce Icardi, arka direğe doğru hamle yapıp duruveriyor, rakip defans oyuncusu kendisinden dolayısıyla kopuyor ve ona sadece ayak içiyle dokunmak kalıyor.”

Ayrıca Çakar, Icardi'nin oyundan çıkarken sahadaki kaliteye de vurgu yaptı: “Yeni gelen oyunculardan Sallai'yi beğendim. Baktığımızda her mevkisiyle ışık veren bir Galatasaray vardı. Ama herhalde en önemlisi, İcardi'nin oyundan çıkarken dünyaya verdikleri görüntü. Icardi çıkıyor, 100 milyon Euro'luk Osimhen oyuna giriyor, yanında da Chelsea ve Belçika Milli Takımı patentli Batshuayi var.”

OSIMHEN'İN GOLÜ

Çakar, Victor Osimhen’in röveşata ile attığı golü de övdü: “Sonrasında gecenin, belki de yılın en büyük golü; pek tabii ki Osimhen'in röveşata ile attığı gol.”

'BÖYLE HAKEMLİK OLMAZ'

Çakar, maçtaki hakem kararlarına yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: “Torreira'ya gösterilen sarı kart yanlıştı. Faul yok, yere düşerken topu tutuyor. Her elle oynama sarı olmaz.”

Hakemin ilk yarıda Icardi’ye yapılan faulü görmezden geldiğini belirten Çakar, “İlk yarıda Icardi formasından çekile çekile ceza alanı içinde sürülüyor. Hakem 'Devam' diyor, VAR uyuyor. Yine ilk yarıda Kaan Ayhan'ın burnuna atılan tekme kırmızı olması gerekirken yine tık yok. Böyle hakemlik olmaz.” dedi.