Ekonomi

Acemoğlu'ndan dolandırıcılık uyarısı

Nobel ödüllü ekonomist Daron Acemoğlu, adını ve fotoğrafını kullanarak sahte danışmanlık hizmeti sunan dolandırıcılara karşı takipçilerini uyardı.

Abone Ol

Yapay zeka teknolojisi kullanılarak Nobel ödüllü ekonomist Daron Acemoğlu’nun kimliğine bürünen bazı dolandırıcılar, bu sayede kazanç elde etmeye çalışıyor. Acemoğlu’nun izinsiz olarak kullanılan fotoğraf ve bilgileriyle sahte danışmanlık hizmetleri sunulmak istendiği belirlendi. Dolandırıcıların, Acemoğlu'nun adına yatırım tavsiyeleri vererek maddi çıkar sağladığı ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Daron Acemoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dolandırıcıların sahte hesaplar ve gruplar açarak kimliğini kullandığını duyurdu. Acemoğlu, paylaşımında şunları belirtti:

"Sevgili takipçilerim, ismimi ve fotoğrafımı izinsiz olarak kullanan yatırım ve/veya danışmanlık yaptığımı iddia eden ve bunu sosyal medya aracılığı ile de yayan bir WhatsApp grubu olduğuna dair bilgi aldım. Bunu görürseniz lütfen itibar etmeyiniz, sahtedir. Herhangi bir hisse senedi ya da benzeri finansal enstrüman ile ilgili tavsiye ya da danışmanlık kesinlikle vermiyorum."

SAHTE GRUPLARA İTİBAR ETMEYİN

Acemoğlu, izinsiz kullanılan adının çeşitli finansal yatırım tavsiyelerinde bulunmak için kullanıldığını ve bu tür gruplara güvenilmemesi gerektiğini ifade etti. Nobel ödüllü ekonomist, bu sahte hesap ve gruplara karşı takipçilerini dikkatli olmaya çağırdı.