Gazeteci Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki bugünkü köşesinde önemli noktalara dikkat çekti. Selvi, "Gözler Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe görüşmesine kilitlenmişken, ben yarın Singapur’da başlayacak olan başka bir toplantıyla ilgiliydim," dedi. Çünkü orada Türk ekonomisi adına önemli bir gelişme bekleniyor.

TÜRKİYE'Yİ HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK TEMSİL EDECEK

Selvi, "Singapur’da 26-28 Haziran tarihleri arasında kısa adı FATF olan Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü’nün toplantısı var," diye yazdı. Türkiye’yi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in temsil edeceği toplantıda gündem maddelerinden birini Türkiye’nin gri listeden çıkarılması konusu oluşturuyor. Selvi, "Ülkemiz 2021 yılında gri listeye alınmıştı," diye aktardı. Hem yapılan yasal düzenlemeler hem de İçişleri, Dışişleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın çeteler ve kara parayla mücadele konusunda yaptığı çalışmaları sonucunda önemli ilerlemeler sağlandı.

"FATF YÖNETİMİNDEN OLUMLU PUAN ALDIK"

Selvi, "Türkiye, hem çetelerle mücadelesi hem de kara para aklayan sosyal medya fenomenlerine yönelik operasyonlarıyla FATF yönetiminden olumlu puan aldı," dedi. Türkiye'nin kara para ve çetelerle mücadele ediyor kanaati oluştu.

MÜFETTİŞLERİN TÜRKİYE RAPORU

Selvi, "Mayıs ayının başında FATF müfettişleri kamuoyundan gizli bir şekilde Türkiye’de incelemelerde bulundu," diye aktardı. Bu incelemelerin sonucunda bir ülke raporu hazırlandı. Selvi, "FATF müfettişlerinin hazırladığı raporda Türkiye’nin kara paranın önlenmesine yönelik olarak kararlı bir mücadele verdiği ve önemli ilerleme sağlandığı bilgisi yer aldı," diye vurguladı.

YRP Lideri Fatih Erbakan, AK Parti'yi bombaladı: Kar topu gibi eriyorlar YRP Lideri Fatih Erbakan, AK Parti'yi bombaladı: Kar topu gibi eriyorlar

SİNYALLER OLUMLU

Selvi, "İlk adım olumlu. Eğer aynı iklim 26-28 Haziran tarihlerinde yapılacak olan toplantıda devam ederse gri listeden çıkmamız an meselesi demektir," diye yazdı.