Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'nın Ukrayna'nın altyapısını hedef almasına karşılık olarak, ülkenin enerji sektörüne ve insani ihtiyaçlarına destek amacıyla 700 milyon dolardan fazla yeni yardım paketi açıkladı.

Paket, enerji altyapısının onarılması, güvenli içme suyu, gıda, barınma ve ilaç yardımlarını kapsarken, aynı zamanda kara mayınları ve patlamamış mühimmat temizleme çalışmaları için de 102 milyon dolar ayrıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın yarın gerçekleşecek olan Beyaz Saray'da Ukrayna'ya destek toplantısı öncesinde Kiev'e ziyaret gerçekleştirdi.

Zelenskiy Abd Ve Ingiltere Disisleri Bakanlari Ile Kievde Gorustu

İNGİLTERE DE UKRAYNA'YA MALİ DESTEK VERDİ

Blinken, Ukrayna'nın enerji ve elektrik şebekesinin onarılması için 325 milyon dolar, insani yardımlar için ise yaklaşık 290 milyon dolar taahhüt etti. Lammy ise İngiltere'nin Ukrayna'ya bu mali yılda toplam 600 milyon Sterlin'lik destek sağlayacağını ve Dünya Bankası'nın 484 milyon dolarlık kredi garantilerini kullanma niyetini duyurdu.

FBI'dan Trump suikastiyle ilgili açıklama: Durum çok ciddi FBI'dan Trump suikastiyle ilgili açıklama: Durum çok ciddi

İngiltere ayrıca bu yılın sonuna kadar Ukrayna'ya hava savunma füzeleri, ilave topçu mühimmatı ve zırhlı araçlar tedarik edeceğini de açıkladı.

UKRAYNA UZUN MENZİLLİ SİLAH TALEP ETTİ

Gerilimin tırmanmasına ilişkin endişeler, Kiev'in Rusya içindeki hedefleri vurmak için Batı'nın uzun menzilli silahlarını kullanmasını sınırlamış durumda. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya'ya karşı uzun menzilli füzelerin kullanımına izin verilmesi çağrısını yinelemişti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, ülkesinin Rusya'nın provokasyonlarına karşı müttefiklerinden kesin bir yanıt beklediğini vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin Ukrayna'ya uzun menzilli silah kullanımında kısıtlamaları kaldırabileceğini belirtti. Biden, yönetiminin bu konuda çalıştığını söyledi. Dışişleri Bakanı Blinken, bu yöndeki kararın, Ukrayna'nın hedeflerine ulaşmasını destekleyecek şekilde verileceğini ifade etti.

(VOA Türkçe)