Serhat Akın olayında yeni gelişme: 2 kişi yakalandı Serhat Akın olayında yeni gelişme: 2 kişi yakalandı

6 Şubat'ta Adana'da yaşanan depremde çöken ve 96 kişinin ölümüne yol açan Hasan Alpargün Apartmanı'nın sorumlusu, müteahhit Hasan Alpargün'ün tutuklu olduğu cezaevinde yaşanan rüşvet skandalı gün yüzüne çıktı. Alpargün'ün oğlu Hasan Can (Aleks) Alpargün ile cezaevi müdürü arasında geçen rüşvet pazarlığı, deprem davası dosyasına eklendikten sonra ayrı bir soruşturma başlatıldı.

100 BİN LİRA RÜŞVET İDDİASI

Müteahhit Alpargün’ün oğlu Hasan Can (Aleks) Alpargün, cezaevi müdürüne 100 bin lira talep üzerine 80 bin lira gönderdi. Cezaevi müdürü, rüşvetin ardından "Kendinize iyi bakın, görüşmek üzere" ve "Babanız çok iyi, bilginiz olsun" şeklinde mesajlar attı.

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Güzelyalı Mahallesi’nde yer alan 14 katlı Hasan Alpargün Apartmanı'nın yıkılması sonucu 96 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kaçan müteahhit Hasan Alpargün, Lefkoşa Emniyet Müdürlüğü’nce yakalandı ve Adana'ya getirildi. Gözaltına alındığı sırada gazetecilerin "96 kişinin ölümüne ne diyorsunuz?" sorusuna "Mukadderat" yanıtını veren Alpargün, 13 Şubat 2023'te tutuklandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Rüşvet olayı, deprem davası dosyasına eklenmiş, ancak daha sonra dosyadan ayrılarak cezaevi müdürü hakkında ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Deprem felaketinin ardından başlayan dava sürecinde yarın önemli bir duruşma yapılması bekleniyor.