ABD merkezli teknoloji devi Apple, yeni iPad modeli için yayınladığı tartışmalı reklam nedeniyle özür diledi. Reklamda, bir piyano, bir metronom ve kitaplar gibi çeşitli nesnelerin bir hidrolik pres altında sıkıştırılması ve sonunda bu nesnelerin yok olması ve Apple'ın yeni iPad modelinin görünmesi yer alıyordu.

Apple'ın söz konusu iddialara göre ''insanlığın yeteneklerini 5 milimetrelik bir nesnenin içine sıkıştırma'' iması, eleştirilere ve sosyal medyada tepkilere neden oldu. Reklam, Apple CEO'su Tim Cook'un X hesabında ve YouTube'da kalmaya devam etse de Apple, reklamı televizyonda gösterme planlarını iptal etti.

'ÜZGÜNÜZ'

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Apple, eleştirilerin ardından reklam için özür diledi ve burada bir ''yanlış muhakeme'' yapıldığını kabul etti. Apple'ın pazarlama iletişimi başkan yardımcısı Tor Myhren, ticaret yayıncısı Ad Age'e gönderdiği yazıda şöyle dedi:

Google davayı çözüme kavuşturdu! Gizli arama verileri silinecek Google davayı çözüme kavuşturdu! Gizli arama verileri silinecek

"Yaratıcılık, Apple'da bizim DNA'mızdadır; tüm dünyadaki yaratıcı kişileri güçlendiren ürünler tasarlamak bizim için inanılmaz derecede önemlidir. Amacımız her zaman kullanıcıların iPad üzerinden kendilerini ifade edecekleri ve fikirlerini hayata geçirecekleri pek çok yolu kutlamaktır. Bu video ile hedefi ıskaladık; üzgünüz."