Yerel seçimlerin ardından yeni dönemde AK Part, trolleri de mercek altına aldı. Bu kapsamda oy kaybının bir nedeni olarak görülen trollere karşı parti, "Troll temizliği" yapacak.

Yerel seçim sonuçları AK Parti’nin ana gündeminde yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda parti strateji heyeti sık sık bir araya gelerek 31 Mart mahallî seçim sonuçlarına yönelik istişarelerde bulunuyor.

TROLLERDEN KURTULMANIN YOLLARI ARANACAK

Oy kaybının nedenlerini araştıran parti yönetimi, trolleri de mercek altına aldı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, AK Parti önümüzdeki dönemde trollere karşı yeni mücadele metotları geliştirecek. Beğenmedikleri, hoşlarına gitmeyen kişileri hedef alarak, algı yapan trollerden kurtulmanın yolları aranacak.

Akp Troll Alarmi (1)

VATANDAŞLARI MANİPÜLATİF İÇERİKLER İLE YANILTIYORLAR

Konu hakkında konuşan parti kaynakları “Seçim analiz çalışmalarımız sürüyor. Oy kaybının bütün sebepleri masaya yatırılıyor ve sosyolojik olarak inceleniyor. Öncelikli konularımız var ama öncelik olarak trol temizliği şart. Troller AKP’ye bakışı olumsuz etkiliyor. Asparagas haberler, algı operasyonları ve manipülatif içerikler ile seçmeni yanıltıyorlar. Yeni dönemde bu sorun inşallah çözülecek” dedi.

Eylem Tok olayında yeni gelişme: Tanıklardan birinin daha kimliği ortaya çıktı Eylem Tok olayında yeni gelişme: Tanıklardan birinin daha kimliği ortaya çıktı

İLK ÖNCE İLİŞKİLER DENGEYE OTURTULACAK

Trol temizliğinin nasıl yapılacağı henüz netleşmedi. Öte yandan yeni dönemde AKP, Meclis ve Külliye’nin dengeye oturtulacağı, birbirine zıt açıklamalara mahal verilmeyeceği belirtiliyor.